درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1395/12/26 - 11:19:1
تعداد بازدید: 1543
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خرافه جهانی «قفل عشق» کمر پل‌های اروپایی را خم کرد +عکس
خرافه جهانی «قفل عشق» کمر پل‌های اروپایی را خم کرد +عکس

سنت عجیب (بستن قفل برای جاودانه شدن عشق) موجب شده تا پل‌های تاریخی در پاریس، رم و شهرهای دیگر دنیا در معرض خطر جدی فرو ریختن قرار بگیرند.

پدیده (قفل عشق[۱]) در بسیاری از کشورهای دنیا پدیده‌ای با دو جنبه است: عشق و نفرت؛ عشقِ آن‌هایی که این قفل‌ها را می‌بندند و نفرت دیگران که نمی‌توانند آن‌ها را باز کنند. برای اطلاع بیش‌تر از این پدیده که آن را یک (جنون جهانی[۲]) توصیف می‌کنند با ادامه این گزارش هم‌راه شوید.

(قفل عشق) چیست و از کجا پیدا شده

قفل عشق قفلی است که دو نفر به عنوان نماد عشق خود به یک پل، حصار و یا مکان عمومی مشابه آن می‌بندند. معمولاً اسم یا نمادی از دو نفری که این قفل را بسته‌اند هم روی قفل نوشته یا نقاشی می‌شود. برای درک این‌که چرا عشاق به ویژه در اروپا از این قفل‌ها استفاده می‌کنند، باید داستان‌های پشت این ماجرا را دانست. دست‌کم دو ماجرا را آغاز سنت قفل‌های عشق دانسته‌اند. یک ماجرا به دست‌کم ۱۰۰ سال پیش برمی‌گردد و خلاصه آن از این قرار است:

طی جنگ جهانی اول، دختری صربستانی به نام (نادا) که یک معلم مدرسه است، عاشق یک سرباز هم‌وطن خود به نام (رلجیا) می‌شود. بعد از آن‌که این دو نامزد می‌کنند، رلجیا برای جنگ به یونان اعزام و آن‌جا عاشق زن دیگری می‌شود و در نتیجه، نامزدی نادا و رلجیا به هم می‌خورد. با این وجود، نادا هیچ‌گاه نمی‌تواند عشق خود به رلجیا را فراموش کند و زخم‌های این شکست عشقی را التیام ببخشد. او بالأخره بعد از مدتی به خاطر دل‌شکستی جان به جان‌آفرین تسلیم می‌کند.

از آن اتفاق به بعد، زنان هم‌شهری نادا برای آن‌که از عشق‌شان محافظت کنند، اسم خودشان و معشوق‌شان را روی قفل می‌نوشتند و این قفل‌ها را به نرده‌های پلی می‌بستند که نادا و رلجیا آن‌جا با یک‌دیگر قرار می‌گذاشتند و هم‌دیگر را می‌دیدند. البته این سنت خیلی زود برچیده شد، اما اواخر قرن بیستم (دسانکا ماکسیموویچ) شاعر صربستانی شعری به نام (دعایی برای عشق) را درباره این ماجرا سرود و موجب شد تا بار دیگر مردم در صربستان دوباره به این سنت روی بیاورند و پلی که قفل‌هایشان را به آن می‌بندند نام (پل عشق[۳]) را به خود بگیرد.

آیا می‌دانستید، اگر نام خودتان و عشق‌تان را روی یک قفل بنویسید، قفل را روی یک پل ببندید، و کلید آن را در رودخانه بیندازید، عشق‌تان جاودانه می‌شود؟ البته ممکن است کارتان با یک قفل رمزدار هم راه بیفتد

یک ماجرای دیگر هم وجود دارد که برخی آغاز سنت قفل عشق طی سال‌های اخیر را به آن نسبت می‌دهند. بستن قفل به پل‌ها و دیگر مکان‌های عمومی در اروپا از اوایل قرن بیست و یکم به یک‌باره رواج بسیار بیش‌تری پیدا کرد و دست‌کم در رُم، پیدایش این سنت را به خاطر رمانی به نام (تو را می‌خواهم) دانسته‌اند که (فدریکو ماچا) نویسنده ایتالیایی در سال ۲۰۰۶ نوشت. در بخشی از این رمان، (استپ) و (بابی) دو شخصیت اصلی داستان به عنوان نمادی از عشق‌شان، یک قفل دوچرخه را دور یک تیر چراغ در خیابان حلقه می‌زنند و می‌بندند و کلید آن را در رودخانه (تیبر) می‌اندازند.

سنت قفل عشق؛ عاشقانه یا خراب‌کارانه؟

علاوه بر دو ماجرای بالا، سنت قفل عشق در کشورهای مختلف اروپایی را به ماجراهای دیگری هم نسبت داده‌اند. با این وجود، همه عشاقی که قفل عشق خود را به پل می‌بندند، یک نقطه اشتراک دارند: بستن این قفل‌ها را نمادی از بستن عشق به یک‌دیگر می‌دانند و با انداختن کلید قفل‌شان در رودخانه می‌خواهند امکان کندن این قفل را از بین ببرند تا نکند از یک‌دیگر دل بکَنند.

(به یاد عشقی تکرارنشدنی - ۲۰۱۴-۲۰۱۲)

سنت قفل عشق در کشورهای اروپایی و غیراروپایی از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا، استرالیا و ایرلند رواج دارد و عشاق و توریست‌ها در این کشورها عمدتاً پل‌های خاصی را برای عمل به این سنت انتخاب کرده‌اند. در میان این کشورها فرانسه و ایتالیا، یا به عبارت دقیق‌تر پاریس و رم، به دلیل شهرت جهانی آن‌ها به شهرهای عشق، به طور ویژه‌ای با این سنت مواجه هستند.

هر جا سنت قفل عشق وجود دارد، خودبه‌خود اختلاف‌نظر درباره این سنت هم هست. برخی مقامات محلی بستن قفل به پل‌های عمومی را اقدامی (خراب‌کارانه) می‌دانند و حتی برای این کار جریمه هم در نظر گرفته‌اند. این در حالی است که برخی مقامات دیگر، این سنت را پذیرفته‌اند و جهت استفاده توریستی از آن، حتی تمهیدات خاصی را برای افرادی در نظر گرفته‌اند که می‌خواهند به این سنت (زیبا) عمل کنند.

جدای از مسئولین، مردم و به خصوص ساکنان محله‌هایی که پل‌های آن‌ها پر از قفل‌های عشق شده‌اند هم درباره سنت قفل عشق نظرات مختلفی دارند، برخی این سنت را نمادین و زیبا می‌دانند، اما برخی دیگر آن را خرافه می‌دانند و معتقدند این قفل‌ها موجب آسیب رسیدن به پل‌ها و از بین رفتن زیبایی شهر شده‌اند.

قفل‌ها شاید نماد عشقی زیبا باشند، اما لزوماً منظره زیبایی را در شهر ایجاد نمی‌کنند

پلی که کمرش زیر بار عشق خم شده است

مشهورترین نمونه از پل‌هایی که سنت قفل عشق روی آن رواج دارد، پل (فنون[۴]) (یا پل (هنر)) روی رود (سن) در پاریس است که موزه لوور را به آن سوی این رودخانه وصل می‌کند. این پل مشهور دست‌کم از اواخر سال ۲۰۰۸ به طور جدی با معضل قفل‌های عشق روبه‌رو بوده است. به‌رغم آن‌که کارگردان شهرداری فرانسه گاه و بی‌گاه اقدام به برداشتن این قفل‌ها به روش‌های مختلف می‌کنند، اما تعداد این قفل‌ها از سال ۲۰۱۲ به این سو آن‌قدر زیاد شده که عملاً شهرداری فرانسه را مستأصل کرده است.

اوایل سال ۲۰۱۴، روزنامه لوموند فرانسه تخمین زد که چیزی حدود ۷۰۰ هزار قفل روی پل هنر نصب شده باشد. این در حالی است که چندین هزار قفل دیگر نیز طی فصل توریسم تابستانی در سال ۲۰۱۴ به این تعداد افزوده شد. مشکل این‌جاست که عشاق برای آن‌که به هر قیمتی قفل عشق‌شان را روی پل هنر نصب کنند، به روش‌هایی مانند بستن قفل خود به قفل‌های دیگر روی آورده‌اند. وزن این قفل‌ها اکنون آن‌قدر زیاد شده که سلامت پل هنر را با تهدید جدی مواجه کرده است.

کارگران شهرداری پاریس هر چند وقت یک‌بار مجبورند قطعه‌هایی از دیواره پل (هنر) را به طور کامل تعویض کنند

اوایل ماه ژوئن سال ۲۰۱۴، شهردار جدید پاریس تصمیم گرفت راهی برای باز کردن این قفل‌ها پیدا کند[۵]، اما به فاصله چند روز از اعلام این خبر، وضعیت وخیم‌تر هم شد؛ بخشی از دیواره پل هنر به علت سنگینی قفل‌ها فروریخت[۶]. دو ماه بعد، کمپینی با عنوان (عشق بدون قفل[۷]) هم تشکیل شد تا  عشاق در پاریس به جای بستن قفل به پل‌ها، با گرفتن سلفی عشق خود را جاودانه کنند، اما همان‌طور که اقدامات جای‌گزین شهرداری فرانسه، نظیر نصب تخته‌های وایت‌برد به جای نرده‌های پل برای آن‌که عشاق و توریست‌ها نام‌هایشان را روی این تخته‌ها بنویسند، راه به جایی نبرده است، کمپین (عشق بدون قفل) هم تا کنون موفقیت چشم‌گیری نداشته است.

این کمپین که توسط دفتر شهردار پاریس راه‌اندازی شده است، خطاب به عشاق و توریست‌ها می‌گوید: (پل‌های ما دیگر نمی‌توانند ژست‌های عاشقانه شما را تحمل کنند. با اعلام عشق خود از طریق #عشق‌بدون‌قفل آن‌ها [پل‌ها] را رها کنید.) با این وجود، چنان‌که گفته شد، این کمپین عملاً فایده‌ای نداشت. علاوه بر خم شدن پل هنر به علت سنگینی قفل‌ها، از آن موقع تا کنون چندین بار دیگر هم بخش‌هایی از دیواره این پل فرو ریخته است[۸].

برخی کشورها توانسته‌اند سنت قفل عشق را به پدیده‌های چشم‌نواز و یکی از جاذبه‌های گردشگری خود تبدیل کنند

همان سال، در اوج فصل توریسم در پاریس، از آن‌جایی که خطر ریزش بخش‌های دیگری از این دیواره هم وجود داشت، شهرداری پاریس مجبور شد بیش از نیمی از دیواره پل هنر را با تخته‌های چوبی بپوشاند[۹] تا کسی نتواند قفل‌های بیش‌تری به دیواره‌های پل نصب کند. وزن هر یک از تکه‌های دیواره پل با قفل‌های روی آن ۷۰۰ کیلوگرم تخمین زده می‌شد.

این اقدام شهرداری پاریس اگرچه ظاهر پل هنر را بسیار زشت کرد، اما به نظر بسیاری از پاریسی‌ها[۱۰] از تعویض بخش‌های دیواره پل معقول‌تر است، چراکه قبلاً مالیات مردم این شهر صرف تعویض دیواره‌هایی می‌شد که در عرض تنها چند روز، دوباره پر از قفل‌های عشق می‌شدند. اگرچه کارگران شهرداری پاریس سال ۲۰۱۵ به طور جدی شکستن قفل‌های عشق روی پل هنر را به فهرست وظایف خود اضافه کردند[۱۱]، اما سرعت شکست این قفل‌ها تا کنون نتوانسته از سرعت بستن آن‌ها روی پل سبقت بگیرد.

به هر حال، معضل قفل‌های عشق برای پل هنر پاریس هنوز ادامه دارد. سال ۲۰۱۵ برخی گزارش‌ها حاکی از آن بود که بیش از یک میلیون قفل روی پل هنر نصب شده است که روی هم رفته حدود ۴۵ تن وزن اضافی را به این پل تحمیل کرده‌اند. این وزن نه تنها موجب تخریب این پل (که یکی از آثار تاریخی ثبت‌شده در یونسکو است) می‌شود، بلکه جان افراد روی پل و کشتی‌های تفریحی و توریستی‌ای را به خطر می‌اندازد که از زیر پل عبور می‌کنند.

شهرداری پاریس برای جلوگیری از آسیب دیدن پل (هنر) جلوی دیواره‌های آن تخته‌های چوبی کشیده تا کسی نتواند روی دیواره‌ها قفل بزند

تمام دنیا اسیر قفل‌های عشق

شهر رم در ایتالیا هم به عنوان یکی دیگر از شهرهای نمادین عشق در اروپا با معضل قفل‌های عشق مواجه شده و برای حل این معضل راه‌های چاره‌ای را اندیشیده و امتحان کرده است. دولت ایتالیا علاوه بر برداشتن قفل‌ها از روی پل‌های رم[۱۲]، برای بستن قفل به پل‌های شهرهای مختلف در این کشور جریمه‌هایی بین ۵۰ تا ۳۰۰۰ یورو (۲۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون تومان) را تعیین کرده است. این در حالی است که طی سال‌های اخیر، میان طرف‌داران این سنت و مخالفان آن در شهرداری رم اختلافات جدی پیش آمده و کار به دعوای سیاسی کشیده است[۱۳].

پل مشهور بروکلین در آمریکا بعد از آن‌که گرفتار معضلی مشابه شد، سال ۲۰۱۳ میزبان جوانان علاقه‌مندی بود که در قالب یک رقابت، مهارت‌های خود در (باز کردن تفننی قفل) را سنجیدند[۱۴]؛ و البته داستان این پل هم هم‌چنان ادامه دارد. لندن نیز طی چند سال اخیر شاهد گسترش سنت قفل عشق بوده است[۱۵]. شهرهای دیگر جهان هم به خصوص در فصل توریسم با این معضل جدید دست و پنجه نرم کرده و می‌کنند.

سنت قفل عشق به معضلی پیش روی بسیاری از کشورهای دنیا تبدیل شده است

روی هم رفته، موضوع قفل‌های عشق به معضلی پیش روی کشورهای مختلف جهان از اروپا گرفته تا آسیا و از آمریکا گرفته تا آفریقا[۱۶] تبدیل شده است. ترکیبی از احساسات، خرافه و افسانه[۱۷] موجب شده تا این سنت که در ظاهر نمادی از عشق و محبت میان دو نفر است، نهایتاً تبدیل به نمادی از بی‌توجهی عده‌ای نسبت به ساکنان یک شهر و حتی میراث تاریخی و فرهنگی یک کشور شود. البته اگر (بعد از همه این حرف‌ها) به اطراف خودمان هم نگاهی بیندازیم، آداب و رسومی را در کشور خودمان نیز مشاهده خواهیم کرد که مسلماً نیاز به اصلاح دارند.


[۱] Love lock Link

[۲] Belfast's 'bridge of love' Link

[۳] Most Ljubavi Link

[۴] Pont des Arts Link

[۵] New mayor of Paris plans to pick the city's love locks Link

[۶] 'Lovelocks' collapse Paris bridge rail Link

[۷] Love without locks – selfies are the key to romance in Paris Link

[۸] Fence Collapses Under Weight of Thousands of Love Padlocks Link

[۹] A UNESCO World Heritage Site, Covered in Plywood? Link

[۱۰] Pont des Arts love locks removed after Parisians lose affection for eyesore Link

[۱۱] Paris 'love locks' removed from bridge Link

[۱۲] Rome's Ponte Milvio bridge: 'Padlocks of love' removed Link

[۱۳] Rome mayor in 'love padlock' row Link

[۱۴] Picking the Bridge Link

[۱۵] Love locks spread across London Link

[۱۶] Algeria's controversial bridge of love Link

[۱۷] Montevideo's Locks Fountain Link

منبع: مشرق

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5665


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

فروش دست‌نوشته‌های اینشتین درباره نظریه نسبیت به ارزش میلیون‌ها یورو


ماجرای روزنامه نگار ترکیه که پس از دریافت دوز دوم واکسن کرونا افغانستانی شد


کبوترباز چینی کبوتر بلژیکی را ۱.۶ میلیون یورو خرید


آقای مکرون! این جملات را با دقت بخوانید


نظر قرآن درباره بدقولی چیست؟/ محروم شدن از رحمت خدا در زندگی دنیا و آخرت، اثر دائمی بدقولی است


ویدیو/ ملکه زیبایی پزشک بیماران کرونایی شد


رنگ موهای ترامپ عوض شد!


تجارت پرسود گوشت سگ در ویتنام؛ دستگیری یک زوج برای مسموم کردن ده‌ها سگ و گربه


دختر شایسته هیتلری به ۳ سال زندان محکوم شد


نامه دو زندانی فراری در ایتالیا به نگهبانان: کار مهمی داریم، زود برگردیم


زوج پاکستانی دختربچه پیشخدمت را به خاطر رها کردن طوطی کشتند


زنده به گور کردن یک کودک نوزاد در هند


ایتالیایی خوش‌شانس با ۱۰۰ یورو برنده تابلوی یک میلیون یورویی پیکاسو شد


نخست‌وزیر نیوزیلند را بخاطر قوانین جدید، به داخل کافه راه ندادند


بازیکن ترکیه‌ای پسرش را به‌خاطر کرونا کُشت!


کودک ۵ ساله‌ای که می‌خواست با ۳ دالر لامبورگینی بخرد در بزرگراه متوقف شد


جزیره‌ای که از «کرونا» در امان ماند


مرگ یک زوج آمریکایی با فاصله 6 دقیقه پس از ابتلا به کرونا


نوشیدن ادرار گاو برای مبارزه با ویروس کرونا در هند


کلاه‌برداران اسرائيلی-فرانسوی با جعل چهره لودریان ۵۰ میلیون یورو به جیب زدند


افشای دلیل فرار همسر حاکم دبی


دروازه جهنم دانشمند امریکایی را به لرزه آورد+ فیلم


کودک دو ساله مادراش را از مرگ نجات داد


عشق به فوتبال؛ مردی نامش به «تاتنهام» عوض کرد


جزیره جادویی در دریای چین به‌دنبال غلبه بر ویروس کرونا





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.